VERGUNNINGSAANVRAAG | CHECK

Voor veel bouw- en verbouwactiviteiten is een meer of minder uitgebreide Omgevingsvergunning vereist. Wij beschikken over de juiste expertise op dit gebied en kunnen de volledige omgevingsaanvraag (voorheen bouwaanvraag) met alle daartoe behorende documenten (tekeningen en berekeningen) voor u verzorgen.

Heeft u een vergunning nodig? Of wilt u een vergunningscheck uitvoeren? BouwConsult37 kan u volledig ontzorgen in deze stappen. Hieronder leest u daar meer over.  

Vergunning?
Of er een vergunning nodig is hangt van meerdere factoren af, ook kan een aanbouw of dakkapel zo bedacht worden dat dit vergunningsvrij is. Bouwconsult37 kan u hierin adviseren. Wij zoeken en verzamelen de regels die betrekking hebben op het plan, en adviseren in welke mogelijkheden er zijn. Heeft u al een idee over wat u ongeveer wilt? Of zelfs al een getekend plan? Ook voor de check en/of het tekenwerk kunt u vrijblijvend een offerte aanvragen bij Bouwconsult37.

 

Een vergunningscheck kunt u eventueel zelf checken via www.omgevingsloket.nl. Let er wel op dat het niet alle onderdelen bevat zoals het bestemmingsplan waar het vaak ook aan moet voldoen.

Vooroverleg
Indien er een vergunning nodig is, adviseren wij om een vooroverleg te doen. Dit is geen verplichting, maar vaak wel aan te raden om als 1e stap te doen. Een vooroverleg is het deel dat u uitvoert vóór-vergunningsaanvraag. De gemeente bekijkt of het plan o.a. voldoet aan het bestemmingsplan en daarnaast wordt het (afhankelijk van de locatie) voorgelegd aan de welstand waarbij er gekeken wordt naar de uitstraling en of het past in de omgeving.

 

Het grote voordeel van een vooroverleg is dat u nog geen leges hoeft te betalen, maar eenmalig circa € 80,- (afhankelijk van de gemeente). Daarnaast hoeft het hele plan nog niet tot in het kleinste detail uitgewerkt te zijn op constructief, bouwfysisch en bouwkundig niveau. Bij een omgevingsvergunning aanvraag kost dit bij de gemeente leges over de kosten van het te realiseren object, en moet alles compleet uitgewerkt zijn. Bouwconsult37 adviseert u graag verder en kan dit voor u verzorgen.

 

Omgevingsvergunning 
Bouwconsult37 adviseert u graag over het indienen van een omgevingsvergunning, voorheen bouwaanvraag. Afhankelijk van het plan, dient u in de meeste gevalleen eerst een vooroverleg te doen. Bij een omgevingsvergunning aanvraag komt veel kijken. Zo moet het gehele plan uitgewerkt zijn op constructief, bouwfysisch en bouwkundig niveau. Een omgevingsvergunning aanvraag wordt ingediend via www.omgevingsloket.nl. Het is aan te raden om dit pas in te dienen als alle stukken compleet zijn. Dit om afwijzing bij de gemeente te voorkomen.

In de aanvraag moet ingevuld worden hoeveel de realisatie van het plan kost. De gemeente heft over de bouwkosten leges, ook als uw plan wordt afgekeurd, daarom adviseert Bouwconsult37 altijd om eerst een vooroverleg in te dienen. Bouwconsult37 kan ook de omgevingsvergunning voor u indienen. Wij doen dit voor diverse opdrachtgevers. De leges worden dan rechtstreeks doorgefactureerd naar u als opdrachtgever.

 

Via onderstaand contactformulier vraagt u eenvoudig een vrijblijvende offerte aan. Geef gerust aan in welke onderdelen wij u kunnen helpen. Wilt u compleet ontzorgt worden? Vraag dan naar een stappenplan in de offerte.

BouwConsult 37

WIJ KOMEN GRAAG MET U IN CONTACT

Bezoekadres
Karrenveld 37 | 4371 GA Koudekerke

Telefoonnummer | 0118 – 370737
E-mail |   info@bouwconsult37.nl

KVK: 69198470    |     BTW: NL8577.78.766.B01

KLIK HIER VOOR ONZE ALGEMENE VOORWAARDEN
PRIVACY STATEMENT

© 2018 by JOIN2B. Proudly created.